Domáce keksíky SPEKULATIUS.


Popis

Poznáte ten pocit, že vám ku káve čosi chýba? Niečo malé, čo by sa aj do šálky dobre ponorilo? Tak, tak, sú to sušienky, čo by sa hodilo. A také tie domáce, bez "umelín", s plnou chuťou... presne tie.

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 12 minútCelkový čas: 42 minút

Ingrediencie

Karamel:
1štipkatrstinového cukru
1⁄2šálkavody
cesto:
4šálkyhladkej múky
3⁄4šálkykaramelového sirupu
250gramovmasla
1⁄2čajová lyžičkasódy bikarbóny
1⁄2čajová lyžičkasoli
1čajová lyžičkamletej škorice
 štipkamletého čierneho korenia
 štipkamletého klinčeka
 štipkamletého zázvoru
 štipkamletého muškátového orieška
alebo 2 Čl korenia SPEKULATIUS

Inštrukcie

1 šálka = 250 ml

Cukor upálime na karamel a zalejeme vriacou vodou. Necháme rozvariť a vychladnúť. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a korením. Maslo, cukor a karamelový sirup vyšľaháme, pridáme múčnu zmes, vymiesime a dáme na cca ½ hodinu do chladničky. Potom kúsky cesta rozvaľkáme natenko a povykrajujeme keksíky. Pečieme na 180 °C, 12 minút.

Poznámky

A tento recept mal pokračovanie v DOMÁCOM KRÉME SPEKULATIUS: 250g sušienok rozmixujeme s 50 g trstinového cukru, pridáme 200ml kokosového mlieka, 1/2 ČL škorice a 2 ČL citrónovej šťavy. Dobre premixujeme a dáme do pohára. Výborný na palacinky, pečivko, sušienky... alebo len tak vyjedať lyžičkou Vyplazený jazyk

Vaše hodnotenie: Žiadne
2
Priemer: 2 (1 hlas)