Zaujal ma recept na ryžové knedle a tak rýchlo ich bolo treba odskúšať, výborné a hlavne niečo nie všedné na tanieri.
Čas prípravy: 20 minút | Čas varenia / pečenia: 1 hod | Celkový čas: 1 1⁄3 hours |
400 | gramov | kuracie prsia |
200 | gramov | šampiňíony menšie |
1 | kus | mrkva - väčšia |
1 | kus | cibuľa |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | deciliter | vývar, červená paprika |
2 | decilitre | smotana a varenie, soľ,korenie,šťava z limetky |
200 | gramov | ryža |
3 | kusy | vajce, soľ, rozmarín |
Mäsko nakrájame na väčšie kusy, cibuľu, cesnak na drobno, šampiňony na polovice, mrkvu na hrubšie šikmé plátky. Restujeme cibuľu s cesnakom na oleji, pridáme opiecť šampiňony a vyberieme ich. Opečieme mäso,osolíme pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom. Chvíľu dusíme, vrátime šampiňony a mrkvu pridáme smotanu a necháme dusiť 10-15 min. Dochutíme čiernym korením a trochou limetkovej šťavy.
Ryžu si uvaríme v osolenej vode do mäkka (na to množstvo ryze asi v 1 l vody a scedíme).Do uvarenej a vychladnutej ryže pridáme 3 vajíčka, nasekáme trochu -rozmarínu, necháme chvíľku odpočinúť. Z hmoty tvarujeme guľky ( alebo lyžicami veľké noky), ktoré vyvaríme 10 min. v osolenej vode.