Kuracie prsia na šampiňonoch a ryžové knedle


Popis

Zaujal ma recept na ryžové kedle a tak rýchlo ich bolo treba odskúšať, výborné a hlavne niečo nie všedné na tanieri.

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 1 hodCelkový čas: 1 1⁄3 hours

Ingrediencie

400gramovkuracie prsia
200gramovšampiňíony menšie
1kusmrkva - väčšia
1kuscibuľa
2strúčikycesnak
1decilitervývar, červená paprika
2decilitresmotana a varenie, soľ,korenie,šťava z limetky
200gramovryža
3kusyvajce, soľ, rozmarín

Inštrukcie

Mäsko nakrájame na väčšie kusy, cibuľu, cesnak na drobno, šampiňony na polovice, mrkvu na hrubšie šikmé plátky. Restujeme cibuľu s cesnakom na oleji, pridáme opiecť šampiňony a vyberieme ich. Opečieme mäso,osolíme pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom. Chvíľu dusíme, vrátime šampiňony a mrkvu pridáme smotanu a necháme dusiť 10-15 min. Dochutíme čiernym korením a trochou limetkovej šťavy.
Ryžu si uvaríme v osolenej vode do mäkka (na to množstvo vody asi v 1 l vody a scedíme).Do uvarenej a vychladnutej ryže pridáme 3 vajíčka, nasekáme trochu -rozmarínu, necháme chvíľku odpočinúť. Z hmoty tvarujeme guľky ( alebo lyžicami veľké noky), ktoré vyvaríme 10 min. v osolenej vode.

Vaše hodnotenie: Žiadne
2
Priemer: 2 (2 hlasy)