Cviklové halušky s kuracinou na smotane a hubami


Popis

Skvele chutí a výborne vyzerá

Zdroj: vlastný
Čas prípravy: 1 hodČas varenia / pečenia: 1 hodCelkový čas: 2 hod

Ingrediencie

1⁄2kuscvikle
300gramovhl. múky
soľ
1kusvajíčko
trochu minerálky
mäso
6kusyhorné kuracie stehná
50gramovsušené huby najlepšie dubáky
cm koreňa zázvor
250millilitrovsladká smotana 33 %
1kuscibuľa nakrájaná na jemné kocky
olej
korenie biele
kari korenie sladké 1 lyžička
1čajová lyžičkahorčice
1⁄2kusšťava citrónová
1polievková lyžicahl. múky
50gramovmasla

Inštrukcie

Halušky

Najskôr si uvaríme cviklu. Vychladenú nastrúhame do múku, pridáme soľ, vajíčko a minerálku podľa hustoty cesta. Halušky hádžeme do vriacej slanej vody, až kým nie sú hore na vode. Premyjeme.

Mäso

Na oleji si osmažíme cibuľku spolu s nastrúhaným zázvorom. Potom pridáme nasolené a okorenené mäso, aby sa zatiahlo. Zalejeme vodou a dušíme. Po 15 min. pridáme huby a dusíme do mäkka. V smotane si premiešame 1 lyžicu múky spolu s horčinou a za stáleho miešania zahustíme omáčku. Nakoniec odstavíme, pridáme kocku masla a citrónovú šťavu.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené