Došlo na potrebu zmeny repertoáru nedeľného obeda a v chladničke som mala trikolóru papriky, to rozhodlo. Červená cibuľa, lepšie povedané akákoľvek došla, tak je to bez nej.
Čas prípravy: 20 minút | Čas varenia / pečenia: 45 minút | Celkový čas: 1 1⁄12 hours |
500 | gramov | morčacie prsia, alebo kuracie |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soli |
1⁄2 | čajová lyžička | červenej papriky |
trocha | čierneho korenia | |
1 | čajová lyžička | horčice |
3 | kusy | farebnej papriky |
2 | kusy | červenej cibule |
Mäso nakrájame na menšie kúsky, môžete začať rezňami z nich, skúsiť "štvočeky". V miske vymiešame olej, horčicu, soľ a korenie a vložíme nakrájané kúsky mäsa. Zamiešame a necháme pár hodín postáť v chladničke, alebo aspoň hodinku.
Papriku umyjeme, zbavíme semiačok a nakrájame na "štvorčeky". Cibuľu očistíme, ak je stredne veľká tak narežeme na štvrtiny, rozoberieme. V mojich špízoch ju nehľadajte, došla.
Striedavo napichujeme na špajdle papriku, mäso, cibuľu ... Hotové špizy ukladáme na vymastený pekáč, podlejeme trochou vody, vývaru a pečieme cca 45 minút pri teplote cca 225°C, alebo podľa rúry, a výsledneho stavu mäsa. Špízy semtam otočíme, polejeme ...
Podávame so zeleninovým šalátom, keď "nedietujete" tak ako príloha sa hodia pečené zemiaky.