Morčací špíz s paprikou


Popis

Došlo na potrebu zmeny repertoáru nedeľného obeda a v chladničke som mala trikolóru papriky, to rozhodlo. Chichocem sa Červená cibuľa, lepšie povedané akákoľvek došla, tak je to bez nej. Chichocem sa

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 45 minútCelkový čas: 1 1⁄12 hours

Ingrediencie

500gramovmorčacie prsia, alebo kuracie
2polievkové lyžiceolivový olej
1⁄2čajová lyžičkasoli
1⁄2čajová lyžičkačervenej papriky
 trochačierneho korenia
1čajová lyžičkahorčice
3kusyfarebnej papriky
2kusyčervenej cibule

Inštrukcie

Mäso nakrájame na menšie kúsky, môžete začať rezňami z nich, skúsiť "štvočeky". V miske vymiešame olej, horčicu, soľ a korenie a vložíme nakrájané kúsky mäsa. Zamiešame a necháme pár hodín postáť v chladničke, alebo aspoň hodinku.

Papriku umyjeme, zbavíme semiačok a nakrájame na "štvorčeky". Cibuľu očistíme, ak je stredne veľká tak narežeme na štvrtiny, rozoberieme. V mojich špízoch ju nehľadajte, došla. Hambím sa

Striedavo napichujeme na špajdle papriku, mäso, cibuľu ... Hotové špizy ukladáme na vymastený pekáč, podlejeme trochou vody, vývaru a pečieme cca 45 minút pri teplote cca 225°C, alebo podľa rúry, a výsledneho stavu mäsa. Špízy semtam otočíme, polejeme ...

Podávame so zeleninovým šalátom, keď "nedietujete" tak ako príloha sa hodia pečené zemiaky. Úsmev

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (1 hlas)