Makovo - malinová torta bez múky


Popis

Ďalšia z mojich veľmi jednoduchých kombinácii pri pokuse o nizkosacharidové stravovanie.  Smotanová tortička bez múky s minimom kokosového cukru. Uvádzam viac menej ako inšpiráciu. Tieto recepty sú založené na podobných korpusoch, aj náplni, len raz múku nahrádza mak, inokedy, mleté mandle, kokos ... Tento je zatial stále naj.

Čas prípravy: 25 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 45 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
100gramovmletý mak
náplň
250gramovmascarpone
180millilitrovšľahačková smotana alebo 100ml mlieka
250gramovjemný tvaroh
1polievková lyžicakokosový cukor alebo med, alebo vanilkový cukor
1polievková lyžicacitrónovej šťavy
Dokončenie
250gramovčerstvé maliny
250gramovmrazené maliny alebo tiež čerstvé
3plátkyželatíny

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne, mletý mak. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút.

Smotanovo tvarohová náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom (medom) a smotanou na šľahanie, a už len krátko primiešame tvaroh.

Tenkú vrstvu krému rozotrieme na vychladený korpus, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik. Na krém rozložíme umyté a odkvapkané maliny a opatrne rozotrieme zvyšnú náplň. Dáme stuhnúť do chladničky.

Malinová poleva:

Maliny  preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu a dáme dole z tepla. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený krém. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.

Viac mojich receptov s makom nájdete TU Úsmev Makové koláčiky milujem. Hambím sa

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)