Cuketa s baklažánom pečená v rúre


Popis

Milujem jedlá pripravované v zakrytom pekáči v rúre. Mám vždy pocit, že je to také bezprácne. Len nakrájať, naukladať, posypať a šup na hodinku do tepla. Recept je úplne orientačné, čo by však naozaj nemalo chýbať je cuketa a baklažán. Ostatné všetko je voliteľné, podľa chute, obsahu chladničky alebo košíka zo záhrady. Jedlo je hodne nefotogenické, ale chuť to vyváži.

Celé jedlo obsahuje 684 kcal - 16g bielkovín, 56g sacharidov, 42g tukov, 27g vlákniny

Ingrediencie

1kuscuketa, nie príliš veľká
1kusbaklažán
1 paradajka, paprika, cesnak
40gramovkvalitný olej
 čajová lyžičkasoľ, prípadne obľúbené korenie

Inštrukcie

Cuketu aj baklažán nakrájam na kolieska asi 1-2 mm hrubé. Ak mám, tak na rovnaké kolieska nakrájam aj paradajka, papriku, cesnak nasekam na drobno.

Na dno pekáča dám lyžicu oleja, uložím vrstvu cukety, posolim, dám korenie. Ďalšia vrstva môže ísť paprika, paradajky alebo priamo baklažán. Opäť osolím, okorením, môže sa pridať nasekaný cesnak. Pokračujem, kým všetko neminiem. Vrch pokvapkám olejom a kto chce, môže pridať slaninku. Nie je povinná.

Prikryjem a dám do vyhriatej rúry piecť asi hodinu.

Zelenina pustí výbornú šťavu. Dá sa jesť ako príloha, prípadne s čerstvým pečivom ako plnohodnotné jedlo.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené