Už s takými dozretými jahodami, ktoré voňajú a o chuti ani nehovorím...
Čas prípravy: 1 hod | Čas varenia / pečenia: 15 minút | Celkový čas: 1 1⁄4 hours |
5 | kusy | vajicka |
5 | polievkové lyžice | trstinového cukru |
5 | polievkové lyžice | mleté mandle |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | kus | citróna - nastrúhať kôru |
plnka | ||
500 | gramov | jahody |
1 | polievková lyžica | kryštál cukru alebo medu |
1⁄2 | kus | citrón - šťava |
400 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
2 | kusy | vanilkové cukry |
250 | gramov | tvaroh jemný hrudkový |
Z bielok, kryštálového cukru vyšľahať na tuhý sneh,( ja som tam pridala ešte 2 bielka čo ni ostali z predchádzajúceho receptu). Postupne pridáme žĺtka a dobre našľaháme. Na záver zľahka vmiešame mleté mandle a prášok do pečiva. Vylejeme na plech s pečiacim papierom alebo vymastený a vysypaný múkou. Pečieme do ružova približne 10-15 mim. Necháme vychladnúť, rozkrojíme na 3 pásy a naplníme.
Plnka - jahody nakrájame na menšie kúsky, posypeme cukrom, vyžmýkame šťavou z citróna, necháme postáť. Smotanu na šľahanie vysľaháme s vanilkovým cukrom, do tvarohu zamiešame pustenú šťavu z jahôd a zľahka spojíme so šľahačkou. Jemne do plnky vmiešame aj ostatné jahody. Pláty cesta natrieme plnkou, necháme si trochu aj na vrchný aby nám držalo ovocie na ozdobu. Ozdobíme ovocím, posypeme nasekanou čokoládou, necháme vychladnúť.