Francúzske zemiaky ako ich robím ja


Popis

Recept s fotopostupom na tradičnú slovenskú klasiku. Možno raz využijú naše deti, aj keď staršia dcéra varí lepšie ako ja. Úsmev

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

2 1⁄2kilogramovzemiakaov
4kusyvajicka
1kusklobása
250millilitrovkyslá smotana
100millilitrovmlieka
 trochaolej, soľ, červená paprika, čierne korenie, rasca

Inštrukcie

Zemiaky umyjeme a a uvaríme v šupke do polomäkka (po zo vretí cca 20 minút, aby sa do nich vidlička ľahko zapichla, pozor na rozvarenie). Necháme vychladnúť a očistíme. 3 vajíčka uvaríme natvrdo, klobásu nakrájame na marné kúsky.

Pekáč vymastme olejom a polovicu zemiakov nakrájame buď na tenké kolieska, alebo hranolčeky. Posolíme, okoreníme ..., navrch rozložíme nakrájané vajíčka, klobásu, prekryjeme druhou vrstvou nakrájaných zemiakov. Znova posolíme , okoreníme, pokvapkáme olejom  dáme piecť do rúry pri teplote cca 230°C.

Vymiešame mlieko, vajíčko, smotanu a soľ. zemiaky vyberiem z rúry, prelejeme ich smotanou a pečieme cca 30 minút.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.727275
Priemer: 3.7 (22 hlasy)