Perkelt zo zelenej fazuľky


Popis

Vyskúšajte so zelenej fazuľky aj niečo iné, ako klasický prívarok.

Perkelt je robený podľa tohto základného receptu, len miesto mäsa je pridaná zelenina. Podobne sa dá použiť napríklad aj karfiol.

Ako príloha sú dobré rôzne druhy cestovín, alebo napríklad maslové halušky.

Zdroj: svokra :)
Čas prípravy: 5 minútČas varenia / pečenia: 25 minútCelkový čas: 30 minút

Ingrediencie

300gramovmladá zelená fazuľka
2kusycibuľa
1čajová lyžičkamletá paprika
1⁄2čajová lyžičkasoľ
4decilitrevriaca voda

Inštrukcie

Cibuľu nakrájame na jemno. Na panvičke rozpálime olej, začneme restovať cibuľu so hneda. Stiahneme z ohňa, pridáme papriku, zamiešame a zalejeme asi 1,5 dcl vody. Necháme dusiť. Keď je voda vydusená, znova zalejeme vodou a opakujeme ešte aspoň 1x, aby sa cibuľa rozdusila. Nakoniec pridáme očistenú fazuľku nakrájanú na menšie kúsky, osolíme  a dusíme do mäkka asi 15 minút. Ja som doplnila nakoniec pár kvapiek výťažku zo štipľavej papriky, ale nie je nutné.

Podávame s maslovými haluškami, prípadne cestovinou podľa vlastného výberu. Kto chce, môže použiť aj varené zemiaky.

Poznámky

Maslové halušky robím len tak od oka, takže recept - do misky nasypem asi 300g polohrubej múky, pridám lyžicu masla izbovej teploty, 1 vajíčko, 1 dcl mlieka. Zmiešam a ak treba doplním vodou. Hustota je trochu redšia ako robím na bežné halušky. Zvyšok je normálny, vyvariť v slanej vode, v miske premiešať s troškou masla.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)