Tvarohové knedle plnené marhuľami


Popis

Typicky letné jedlo, varianta ovocných knedlí z tvarohu.

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 10 minútCelkový čas: 25 minút

Ingrediencie

250gramovtvaroh
2kusyvajcia
100millilitrovmlieko
200gramovpolohruba muka
2polievkové lyžicestrúhanka
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
1štipkasoľ
10kusymarhule
10čajové lyžičkycukor
2polievkové lyžicekakao, prípadne granko alebo nastrúhaná čokoláda
30gramovmasla

Inštrukcie

Tvaroh preložíme do misky. Pridáme vajíčka, mlieko, múku, strúhanku a štipku soli. Vymiešame tuhé cesto. Opatrne rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na približne rovnaké kúsky.

Marhule očistíme, rozpolíme a do každej vložíme kocku cukru, prípadne malú lyžičku cukru. Zabalíme do cesta.

Do vhodného hrnca dáme variť vodu. Osolíme. Do vriacej vody vhodíme primeraný počet guliek. Opatrne miešame a odlepujeme od dna. Počkáme, kým guľky vyplávajú na hladinu, povaríme ešte asi 1 minútu. Vyberieme z vody a uložíme do tepla.

Na tanieri posypeme kakaom alebo inou obľúbenou posýpkou a prelejeme rozpusteným maslom

Poznámky

Dávku cesta možno jednoducho pridaním mlieka a múky upravovať podľa počtu stravníkov. Samozrejme, stále by mal byť tvaroh základom.

Cukor vo vnútri marhule nie je povinnosť, ale príjemne zjemní chuť celého jedla. Odporúčam vyskúšať

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené