Mleté mäso s kapustou


Popis

Zase jedn z receptov, ku ktorým ma inšpirovalo sledovanie telky. Len teda, bol to blízkovýchodný recept, v ktorom bolo použité množstvo korenín a baranie mäso. Takže som použila to, čo je pre mňa dostupnejšie.

Celé jedlo, t.j. 8 porcii obsahuje 1961 kcal - 107g bielkovín, 102g sacharidov, 123g tukov a 25g vlákniny

Zdroj: televízia
Čas prípravy: 10 minútČas varenia / pečenia: 1 1⁄3 hoursCelkový čas: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

500gramovmleté mäso podľa vlastného výberu
1hlávkamenšia kapusta
1kusväčšia cibuľa
2plechovkysekaných rajčín
1kusmenší pretlak
100millilitrovvody
1⁄2čajová lyžičkasoľ
2čajové lyžičkycukor
1štipkarámsky kmín, koriander, mleté čierne korenie, chilly
2polievkové lyžiceolej

Inštrukcie

Kapustu nakrájame na štvorčeky cca 1x1 cm, cibuľu na kocky.

Na panvici rozpálime olej, pridáme kmín a koriander a chvíľu opekáme. Ak toto korenie nemáme, tak proste vynecháme Úsmev

Na rozpálený olej dáme mleté mäso a intenzívne miešame, aby sa opieklo a rozpadlo na jednotlivé kúsky.

Pridáme nasekanú cibuľu, zamiešame a chvíľu opekáme spolu.

Pridáme nakrájanú kapustu, zamiešame a zase spolu opekáme.

Pridáme paradajky (kto má, môže samozrejme aj čerstvé), pretlak, vodu, cukor, soľ, mleté korenie a ak niekto chce ostrejšie, tak aj chilly korenie. Dobre premiešame a prikryté dusíme cca 1 hodinu.

Podávať môžeme samostatne alebo s ľubovoľnou prílohou.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)