Segedínsky guláš


Popis

Výborné tradičné jedlo či už s knedľou alebo bez nej a bez zahustenia múkou, vrámci delenej či nízkosacharidovej stravy.

Čas prípravy: 10 minútČas varenia / pečenia: 1 hodCelkový čas: 1 1⁄6 hours

Ingrediencie

500gramovbravčové mäso
2kusycibuľa
4strúčikycesnaku
1⁄2čajová lyžičkasoli
1polievková lyžicačervenej papriky
 štipkačierne korenie podľa chuti
150millilitrovsmotany na šľahanie
300gramovkyslej kapusty
1polievková lyžicahladkej múku (nepovinné)
3polievkové lyžiceoleja

Inštrukcie

Mäso, umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Cibuľu o cesnak očistíme a nakrájame na drobno.

V hrnci alebo hlbokej panvici na  oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak a krátko ešte restujeme. Dáme dole z tepla, pridáme červenú papriku a premiešame. Pridáme mäso, dáme späť na oheň  a krátko opečieme za stáleho miešania.  Mäso podlejeme vodou, prípadne vývarom ak máme cca 200 ml, pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti (mleté, alebo celé), bôbkový list ... Privedieme k varu a prikryté dusíme skoro domäkka. Na koniec k  mäsu pridáme nakrájanú kyslú kapustu, bez "šťavy" a dusíme ešte cca 20 minút.

Smotanu vymiešame s múkou, ale nemusíme zahusťovať múkou, prilejeme k mäsu premiešame, a ešte krátko varíme.

Podávame s knedľou, chlebom, alebo v prípade delenej stravy jeme bez prílohy.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.125
Priemer: 4.1 (8 hlasy)