Čučoriedková torta


Popis

Jednoduchá svieža rýchlovka k 13.narodeninám mladšej dcéry, vhodná aj pri histamínovej intolerancii. Čochvíľa bude mať toľko aj samotná naničmama. Hambím sa Ako ten čas letí. Úsmev

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 1 1⁄6 hoursCelkový čas: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicetrstinový cukor
4polievkové lyžicemleté mandle (orechy)
4polievkové lyžicecelozrná špaldová (klasic.) múka
náplň
250gramovmascarpone
180millilitrovšľahačkovej smotany
250gramovjemný tvaroh
1kuskvalitný čučoriedkový džem
Dokončenie
250gramovCUCORIEDKY

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Krátko zašľaháme žltka  a už len ručne zľahka, primiešame múku a mleté mandle. Hmotu rozotrieme v okrúhlej forme (moja mala cca 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, boky potrieme maslom. Pečieme pri teplote cca 165 °C cca 70 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. (možno vám postačí nižšia teplota.) Po upečení, vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

Náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkovou smotanou do tuha. Zľahka primiešame tvaroh a na záver zo  6 PL lyžíc kvalitného čučoriedkového džemu.

Plnenie:

Vychladnutý korpus, prerežeme napoly, na spodnú časť rozotrieme čučoriedkový džem, na to tenšiu vrstvu krému, rozložíme umyté a vysušené čučoriedky, prekryjeme ďalšou vrtsvou krému. Priložím druhý korpus a tortu potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme podľa fantázie.

 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené