Torta z pohánkovej múky - bezlepková


Popis

Bezlepkový koláč z pohánkovej múky

Ingrediencie

250gramovpohánková múka
250gramovmaslo
250gramovcukor
250gramovmandle
6kusyvajce
1kusprášok na pečenie
1čajová lyžičkamleta skorica
1kusríbezľový džem (na potretie)
1štipkapráškový cukor na posypanie

Inštrukcie

Tortovú rormu vyložíme papierom a steny potrieme maslom a posypeme múkou

Mandle pomelieme nahrubo alebo nasekáme. Vyšľaháme bielka

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne zamiešame žltka. Teraz zamiešame pohankovú múku, prášok do pečiva, škoricu  a nasekané mandle. Na záver pridáme opatrne po troche vyšľahané žltka.

Nalejeme do formy, urovnáme a pečieme na 160stupňov asi 40 minút.

Necháme vychladnúť, rozrežeme na polovicu. Natrieme ríbezľovým džemom, spojíme a vrch posypeme práškovým cukrom

Poznámky

Pohánková múka dáva koláču zaujímavú rustikálnu chuť. Ja som použil polovicu mandle a polovicu vlašské orechy.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)