V recepte som použila hotovú karí pastu z obchodu
Čas prípravy: 5 minút | Čas varenia / pečenia: 20 minút | Celkový čas: 25 minút |
100 | gramov | uvarený cícer |
2 | kusy | batáty |
kus | karfiol | |
3 | strúčiky | cesnaku |
1 | štipka | nastrúhaný zázvor |
2 | kusy | jarná cibuľka |
50 | gramov | kokosové mlieko |
2 | polievkové lyžice | karí pasta |
Ak použijeme suchý cícer, tak dopredu ho uvaríme. Alebo použijeme polotovar z konzervy.
Cesnak, cibuľu a zázvor nakrájame na drobno, batáty na väčšie kocky. Karfiol umyjeme a nakrájame na ružičky.
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme zázvor a cesnak. Chvíľu spolu opekáme. Pridáme batáty, karfiol a cícer, podlejeme trochou vody a necháme dusiť. Pred koncom pridáme karí pastu. Pozor, môže byť dosť slaná a ostrá, tak dosolíme len podľa potreby. Vmiešame kokosové mlieko a odstavíme.
Podávame s ryžou alebo rôznymi plackami.