Pečené morčacie prsia s medom, cesnakom a horčicou


Popis

Z záverečnej časti môžete spolu  mäsom upiecť zemiaky, ja som piekla zeleninu. 

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 1 1⁄6 hoursCelkový čas: 1 1⁄2 hours

Ingrediencie

Omáčka
30gramovmasla
5strúčikycesnaku
1polievková lyžicamedu
1polievková lyžicahorčice
mäso
900gramovmorčacie prsia ale aj stehno môže byť, alebo kuracie
1⁄4čajová lyžičkasoľ
 trochačervená paprika, čierne korenie ...
3polievkové lyžiceoleja
zelenina
2kusycuketa
1kusbaklažán
100gramovcherry paradajky
 trochasoľ, korenie, olej

Inštrukcie

1. Cesnak očistíme.V malom hrnci roztopíme, maslo, pridáme prepasírovaný cesnak a ozaj len krátko opečieme. Pridáme med, necháme chvíľku zkaremlizovať a na záver primiešame 1 PL horčice, ideálne hrubozrná, len takú som doma nemala.. Dáme dole z tepla. 

2. Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán. Každú cca 5 minút.

3. Mäso preložíme do vymasteného pekáča, potrieme cca 1/3 omáčky a dáme piecť. Keďže ešte nemám veľa praxe s pečením morčacích prs, na prvých cca 15 minút pečenie (cca 230°C) som mäso prekryla alobalom. Po cca 15 - 20 minútach dáme z mäsa dole alobal, znova potrieme omáčkou a pečieme ďalších 20 min.

4. Zeleninu očistíme, nakrájame. V miske zmiešam trochu oleja soľ, korenie,  a premiešame s nakrájanou zeleninou. Po tom, čo sa mäso pečie spolu cca 40 minút, ho vyberieme z rúry znova potrieme omáčkou a okolo rozložíme zeleninu. Pečieme ešte všetko cca 20 minút, možno menej záleži aj od rúry ... Cherry  paradajky pridáme tesne pred dopečením.

Po upečení necháme mäso chvíľu postáť. Podávame so pečenouz eleninou a šalátom, alebo aj zemiakmi, ryžou ...

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)