Cviklovo zemiakové "dukáty"


Popis

Zemiakové cesto na knedle je má známe, ja som skombinovala zemiaky s cviklou a hladkou múkou. Cesto je bez vajíčok a "dukáty" sa môžu použiť ako príloha k mäsku, k zelenine ale aj len tak s maslom s syrom.

Čas prípravy: 40 minútČas varenia / pečenia: 7 minútCelkový čas: 47 minút

Ingrediencie

2kusycvikla stredne veľká
4kusyzemiakov stredne veľkých
100gramovhladká múka
1čajová lyžičkasoľ
2polievkové lyžiceolivový olej
príloha
2kusyjarná cibuľka
1kuspór asi tak 10 cm kúsok
2polievkové lyžicemaslo
80gramovtvrdý syr

Inštrukcie

Cviklu si dáme variť a po 30 min. pridáme ku nej zemiaky (šupke). Vodu trochu osolíme a varíme do mäkka zemiakov. Necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na jemno, osolíme a pridáme olej. Múkú pridávame len toľko aby sa nám cesto spojilo,nelepilo a ostalo vláčne (použila som špaldovú). Záleží na zemiakoch. Z cesta si urobím valček o priemere asi tak 3-4 cm a krájame z neho 1/2 cm krúžku. V ruke dotvarujeme na dukátiky. Varíme v osolenej vode približne 5-7 min. kým nevyplávajú. Opláchneme ich teplov vodou. Na masle si len ptrehrejeme na šikmo nakrájanú cibuľku a pór, pridáme dukátiky a zľahka premiešame. Na vrch dáme plátky syra - vhodný je grana padano, parmezán ale výborný je aj kozí kto má rád. Ja som mala belgický syr Maredsous

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)