Marhuľový koláč s ricottou


Popis

Hľadala som dlho nejaký poriadny recept, kde by nešlo pol kila tuku či oleja či masla do marhuľového koláča. Ako, klasická bublanina je na nezaplatenie, ale nájsť niečo nutrične menej tukovo zaťažené a ešte k tomu aj chutné .... to bola trochu výzva.
Prehľadala som anglické, americké, nemecké weby a skončila u talianov.
Zdroj: https://blog.giallozafferano.it/valeriaciccotti/torta-soffice-con-albicocche-e-ricotta/
Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 40 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

Inštrukcie

Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
Do misky dáme:
  •  3 vajíčka
  •  150gr krupicového cukru
a miešame rušným či kuchynským mixérom dokým masa nemá bledožltú farbu a nie je krásne nadýchaná. Dajte tomu čas - optimálne aspoň tých 10 minút.
Pridajte
  • 250gr ricotty
  • 300gr hladkej múky typu 00
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
a všetko riadne premiešajte. Vznikne vám veľmi hustá hmota - niečo ako pri trenom ceste.
Dno a boky okrúhlej formy s priemerom 24cm vyložíme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme a poukladáme naň marhule. Ja som dávala 1/8 marhule a jemne zatlačila do cesta. Cesto nadobudne objem len mierne a nepreleje sa cez ovocie.
Pečieme 40 minút.
Vyberieme a necháme na mriežke oddýchnuť.
Po cca 10 minútach stiahneme kruh z formy, preložíme na tanier a necháme ešte chladnúť.
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Poznámky

Koláčik je skvelý ku káve alebo ako rýchle sladké raňajky, ak nááhodou zostane z predchádzajúceho dňa.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)