Pohánkový chlebík z mikrovlnky za 2 minúty


Popis

Je to chlieb bezlepkový, bezlaktózový, bez droždia, bez kvásku. A ešte aj bez roboty:))

Čas prípravy: 3 minútyČas varenia / pečenia: 2 minútyCelkový čas: 5 minút

Ingrediencie

2polievkové lyžicecelozrnná pohánková múka
2kusyvajce
1polievková lyžicaolivový olej
  rasca
 štipkasoľ
 štipkasóda bikarbóna

Inštrukcie

Najskôr som objavila keto chlieb z mikrovlnky. Vyskúšala som ho urobiť zo zmesi kokosovej a pšenovej múky, dopadlo to celkom dobre. Tak ma to povzbudilo a skúsila som pohánkový chlieb. Je to chlieb bezlepkový, bezlaktózový, bez droždia, bez kvásku. A ešte aj bez roboty:))

V menšej miske, ktorú môžete vložiť do mikrovlnky, najskôr zmiešame všetky suché ingrediencie. Rascu som dala drvenú, je to aromatickejšie. Namiesto jedného vajca som dala dve a myslím, že to je presne to, čo tomu prvému chlebu chýbalo. Dve vajcia z toho urobia úplne úžasne nadýchaný bochníček. 

Do suchých ingrediencií pridáme olej a vajcia a vymiešame. Odporúčam namiesto miešania vareškou šľahať vidličkou. Celozrnná múka má tendenciu robiť malé hrudky. 

Výsledné cesto je pomerne riedke, ale nebojte sa. Tak je to dobre. 

Potom misku s cestom vložíme do mikrovlnky a na najvyššom výkone pečieme 2 minúty. Vyklopíme z misky a necháme vychladnúť. Neviem, či je to mojou miskou, alebo je to všeobecne platná vlastnosť, ale chlieb sa na misku nelepí. Aj na fotke v postupe vidieť ako sa cesto pekne oddelí od misky. Stačí misku otočiť hore dnom, trošku pobúchať a je to vybavené.

To je celé. 

Za päť minút aj s robotou máte nadýchaný mäkkučký chlieb, ktorý môžete pre dosiahnutie chrumkavého efektu pokrájať a šupnúť do hriankovača. Ale dobré je to aj bez toho. Uznávam, nie je to lacný chlieb, ale keď sa inak nedá, poteší aj tak:) 

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)