Mandľový koláč s citrónovou omáčkou


Popis

Koláčik, ktorý si môžete tiež zaradiť do bezlepkovkých ... neviem ale do bezmúkových isto Chichocem sa

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 40 minútCelkový čas: 1 hod

Ingrediencie

6kusyvajicka
200gramovtrstinový cukor
200gramovmandle
1čajová lyžičkaskorica
2polievkové lyžiceolej
1kusvanilkový lusk
1kuscitrón - kôra
citrónová omáčka
1kuscitrón - šťava
80gramovtrstinový cukor
2decilitrebody
1polievková lyžicazlaty klas
Na potretie
3polievkové lyžicemarhuľový džem
2polievkové lyžicevoda
1polievková lyžicalimoncello

Inštrukcie

Mandle si na suchej panvičke opečie, zomelieme na jemno. Žĺtka šľaháme s 100 g cukru do peny, pridáme zrniečka z vanilky, škoricu a nastrúhanú citrónovú kôru. Bieľka so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Varechou vmiešame do žĺtkovej hmoty mandle a sheh. Vylejeme na plech vystaný papierom ( podľa veľkosti plechu bude koláčik vyšší - nižší ). Rúru zohrejeme na 160 st. a pečieme približne 40 min.

Omáčka - vodu s cukrom zvaríme (hodila som do toho vanilkový lusk čo ostal). Varím kým sa nám nespraví sirup trochu tahajúci sa za vareškou, prilejem šťavu z citróna (môžýeme aj viac podľa svojej chute). V troche vody rozmiešame zlatý klas a zavaríme do sirupu. Ak sa Vám zdá omáčka moc hustá rozriedte trochou limoncella Chichocem sa.

Džem s vodou si zohtrejeme a rozriedime, dochutíme limoncello.

Upečený koláč ešte teplý potrieme džemovou redukciou a necháme vychladnúť. Koláčik podávame s omáčkou a čerstvým ovocím...ak sa to nechce, stačí posypať cukrom a nakrájať.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené