A uz zasa nastava cvikle cas. Tento kolac je pre jej pravych milovnikov. Cvikla v ceste, cvikla v kreme.
Zdroj: Www.figsandpigs.com | |||
Čas prípravy: 1 hod | Čas varenia / pečenia: 30 minút | Celkový čas: 1 1⁄2 hours |
Korpus | ||
345 | gramov | varená cvikla |
3 | kusy | vajicka |
150 | millilitrov | olej |
150 | gramov | hnedy cukor |
85 | gramov | tmavej čokolády |
145 | gramov | hladje múky |
30 | gramov | Kakao |
5 | gramov | prášok do pečiva |
náplň | ||
500 | gramov | odtučnený tvaroh |
60 | gramov | praskovy cukor |
3 | polievkové lyžice | malinový džem |
2 | polievkové lyžice | cviklovej šťavy |
4 | plátky | želatiny. |
Ruru predhrejeme na 180 stupnov.
345 g uvarenej cvikle rozmixujeme spolu s
3 vajickami
150ml rastlinneho oleja
150gr hnedeho cukru, ktory da kolacu karamelovu.chut.
Pridame 85 g kvalitnej aspon 70% cokolady a dobre premiesame.
V miske zvlast si zmiesame sypke ingrediencie:
145 g hladkej muky
30 g kakaa
5gr prasku do peciva
stipku soli
Sypku zmes vmiesame do cviklovej a vylejeme na plech. Dame piect na 30 minut.
Po vychladnuti natrieme kremom, ktory pripravime z
500gr odtucneneho tvarohu
60gr praskoveho cukru
3 kopcovite lyzice malinoveho dzemu
2-3 polievkove lyzice cviklovej stavy
Vsetko spolu zmiesame. Do 2 polievkovych lyzic vody dame nabobtnat 4 platky zelatiny, ktore rozpustime. Prepasirujeme do tvarohovej zmesi cez sitko a dobre premiesame.
Vylejeme na kolac, ozdobime prachom a kuskami malin susenych ladom a dame stuhnut aspon cez noc.
Chut cvikle skutocne je poznat aspon v priebehu 24 hodin. Odporucam nechat ten den odlezat , bude krajsi aj na krajanie a aj chut bude ovela jemnejsia.