Polievka zelerová lisovaná


Popis

Biela krémová polievka výraznej chuti a vône po zeleri.

Čas varenia / pečenia: 30 minút

Ingrediencie

1litervoda
200gramovzeler
10gramovhladká múka
170millilitrovmlieko
1⁄4kusžltka (surové)
5gramovmasla
20gramovpečivo
vňať (pažítka, petržlen)

Inštrukcie

Očistený zeler uvaríme v slanej vode. (Ja som použila zeler z kuracej polievky, ktorý nikto nechce).

V hrnci na sucho opražíme múku, zalejeme 1l studenej vody, rozmiešame, osolíme a varíme asi 10-15 minút. Pridáme prelisovaný zeler a privedieme k varu. Nakoniec zjemníme žltkom rozmiešaným v mlieku a necháme prejsť varom. Dochutíme maslom a nakrájanou vňaťou. Podávame s pečivom nakrájaným na kocky a nasucho opečeným.

 

 

Poznámky

Recept som prepočítavala z noriem, podľa ktorých sa varilo v školských jedálňach. Ak by mal niekto záujem, môžem pridať množstva na 100 porcii Úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)