Cestovinový šalát


Popis

Dá sa podávať teplý napr. na večeru ale aj ako studený keď chystáte pohostenie

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 15 minútCelkový čas: 45 minút

Ingrediencie

300gramovcestoviny
3kusystonkový zeler aj s lístkami (stonky)
1kusčervená cibuľa
1kusfenikel menší
1kusčervená paprika
3polievkové lyžiceolivový olej, soľ, čierne korenie
1polievková lyžicamedu
1polievková lyžicacitrónová šťava
2kusyparadajky
200gramovsyr typu feta,balkánsky

Inštrukcie

Očistíme si zeleninu (okrem paradajok), nakrájame na menšie kúsky a blanžírujeme (dáme do vriacej vody na 1-2 min. a ihneď schladíme v ľadovej). Paradjky si zvlášť obaríme vriacou vodou a ošúpeme a vyberieme vnútru, nakrájame len tvrdú časť na pásiky. Cestoviny použila som risoni uvarím podľa návodu. Zohrejem si olej na panvici a prehrejem na ňom zeleninu opäť bez paradajok (a tie vlastne sú ovocie Chichocem sa). Pridám do teplej zmesy med a citrónovú šťavu, soľ a čerstvo mleté korenie. Do prehriatej misky dáme teplé scedené cestoviny, pridáme zeleninu a paradajky a premiešame, dochutíme. Na tanieroch posypem syrom typu balkánsky alebo feta.

Ak ho budeme robiť na studeno netreba na oleji prehrievať zeleninu, vymiešať olej,med a citrónovú šťavu a zmiešať so zeleninou s cestovinami. Na mise posypať syrom.

Vaše hodnotenie: Žiadne
1
Priemer: 1 (1 hlas)