Jednoduché ale na pohľad pekné a chutné pohostenie.
Aspik | ||
50 | gramov | granulovaná želatína |
1 | liter | voda |
1 | polievková lyžica | vegeta |
1 | kus | bobkový list |
10 | kusy | celé čierne korenie |
5 | kusy | nové korenie |
2 | polievkové lyžice | ocot |
dlhšiu šunku (pražská alebo baby) | ||
zemiakový šalát | ||
vajíčko, uhorka, kápia, petržlenová vňať na ozdobenie |
Aspik:
Okrem želatíny dám všetko spolu prevariť. Nechám vychladnúť asi na 60 stup. a potom pridám želatínu nechám ju rozpustíť a potom ak treba trochu ju nahrejem , nesmie vrieť.
Rolky:
Urobím zemiakový šalát ale trochu hustejší.
Na plátok šunky dám šalát a zrolujem. Ukladám na vyšší plech alebo pekáč , vedľa seba.
Zalejem vychladnutou nie celkom želatínou za rovno so šunkou.
Potom poukladám vajíčko , uhorku , kápiu na vajíčko dám ešte petržlenovú vňať.
Keď želatína trochu zatuhne tak zalejem tak aby bolo všetko zaliaté.
Dám stuhnúť do chladničky. Keď je stuhnuté pokrájam.
Dobrú chuť!