Famózne Pardubické perníčky


Popis

Rozpis je na cca 50 kúskov

 

Ingrediencie

sirup
1⁄2kilogramcukor kryštál
1⁄4litervoda
1čajová lyžičkasóda bicarbóna
cesto
1kilogramhl. múka
190gramovmed
2kusycelé vajce
10gramovsalajky
1⁄2kusprášok do pečiva
1čajová lyžičkaskorica
plnka
1⁄2šálkahorúci čierny čaj
1⁄2deciliterrum
40gramovdžem
50gramovmletých orechov
Poleva
100gramovčokoláda
100gramovcera

Inštrukcie

Uvaríme sirup - cukor, vodu a sódu bicarbónu varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Necháme odstáť 5 hodín

Cesto - zo surovín vypracujeme cesto, zalejeme odležaným sirupom a necháme odstáť 12 hodín v chladničke. Ak je potom príliš lepkavé, primiešame múku. Nelepkavý bochník vyvaľkáme na 5mm: Vykrajujeme kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 160stupňov. Minimálne prvých 7 minút rúru neotvárame, aby perníčky nespľasli.

Plnka - 15 koliesok rozmrvíme, zalejeme pol čálkou horúceho čierneho čaju, prídáme rum. orechy a džem podľa vlastného výberu. Perníky zliepame a nakoniec namáčame v čokoláde

Čokoládová poleva - čokoládu rozpustíme nad parou spolu s cerou a dobre rozmiešame.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)