Prekladané pagáčiky s kyslou smotanou


Popis

Sú vynikajúce, rýchlo pripravené, kysnuté, bez kysnutiaÚsmev

Zdroj: internet
Čas prípravy: 40 minútČas varenia / pečenia: 15 minútCelkový čas: 55 minút

Ingrediencie

500gramovpolohrubá múka (cesto)
250gramovmaslo (palmarín)
200millilitrovkyslá smotana
2kusyžĺtok
42gramovdrozdie cerstve
100millilitrovmlieko vlažné
1čajová lyžičkakryštálový cukor
1čajová lyžičkasoľ
1kusvajce (na potretie)
rasca, sezam, tvrdý syr

Inštrukcie

Cesto: z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, cca 10 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto, s ktorým hneď pracujeme.

Cesto hneď preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme, preložíme najprv zľava doprava a potom zhora-dole. Prikryjeme a necháme postáť 10 minút. Potom rozvaľkáme a znovu preložíme, necháme 10 minút postáť, postup opakujeme ešte raz, celkovo trikrát.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, malou formičkou vykrajujeme pagáčiky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, sezamom, tvrdým syrom. Necháme postáť na plechu kým sa nezohreje rúra.

Teplota 180°C asi 15 minút. Údaje sú orientačné.

Piekla som ich už veľakrát, sú naozaj výborné.

Dobrú chuť!

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)