Koložvárska kapusta


Popis

Výborné jedlo s kyslou kapustou a vôňou klobásky z jedného pekáča.

Ingrediencie

1kus7decová fľaša kyslej kapusty
800gramovpliecko
200gramovryža
1kusdomáca údená klobása
 trochaúdenej slaniny
1kuscibuľa
4strúčikycesnak
  soľ
  mleté čierne korenie
  mletá červená paprika
  olej
250millilitrovsmotana na šľahanie
250millilitrovpochutkova kysla smotana

Inštrukcie

Pomleté mäso na oleji cibuľke opražím, osolím, okorením a chvíľu dusím. Potom pridám pretlačený cesnák a mletú čer. papriku, podlejem trošilinku vody a ešte chviľku podusím.
Kapustu troška premyjem a dám dusiť na olej a cibuľu. Ak treba osolím a okorením. Uvarím ryžu.
Začnem ukladať na pekáč.
Na dno pekáča dám polovicu kapusty, na kapustu podusené mäso, na mäso uvarenú ryžu, na ryžu nakrájanú klobásku a kapustu.
Smotany zmiešam spolu a zalejem . Nakoniec popražím údenú slaninku a dám na vrch smotany.
Zakryté pečiem. Pred dopečením odkryjem ešte zapečiem.

Dobrú chuť!

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)