Obrátené rezne


Popis

Mám rada recepty, ktoré sa robia na pekáči v rúre. Vždy mám pocit, že sa robia skoro samé, netreba na to príliš dohliadať Úsmev

Čas prípravy: 10 minútČas varenia / pečenia: 1 hodCelkový čas: 1 1⁄6 hours

Ingrediencie

1kilogramhovädzie alebo bravčové mäso zo stehna
50gramovstrúhanka
4kusyvajicka
400millilitrovparadajková šťava
50gramovmaslo
2polievkové lyžicehorčica
2polievkové lyžiceolej
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1štipkamleté čierne korenie

Inštrukcie

Mäso zo stehna narežeme na rezne. Ja som použila hovädzie aj bravčové mäso. Rezne posolíme, pokoreníme a dôkladne naklepeme.

Obalíme v strúhanke a potom v rozšľahaných vajíčkach. Na rozpálenej panvičke ich postupne veľmi krátko opečieme. V podstate len necháme stuhnúť vajíčko na povrchu a prekladáme do hlbšieho pekáča, v ktorom sa budú piecť. 

Do výpeku v panvičke nalejeme paradajkovú šťavu, prípadne sekané paradajky z konzervy. Pridáme maslo, horčicu, trochu dosolíme a dokoreníme a necháme zovrieť. Nalejeme na rezne v  pekáči. Pekáč prikryjeme (ak  nemáme dvojdielny pekáč, tak použijeme alobal, ktorý dobre utesníme okolo krajov.

Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme asi hodinu. Počas pečenia môžeme mäso poliať vznikajúcou omáčkou.

Podávame napríklad s ryžou a zeleninovým šalátom

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
3.545455
Priemer: 3.5 (11 hlasy)