Langoše


Popis

Taká klasika. Najlepšie chutí s cesnakom.

Ingrediencie

500gramovhladká múka
125millilitrovkyslá smotana
200millilitrovmlieko
1kusvajce
1čajová lyžičkasoľ
25gramovdroždie
1čajová lyžičkacukor
200millilitrovolej na smaženie

Inštrukcie

Zo 100ml mlieka a cukru sa zarobí kvások. Nechá sa podkysnúť. Zvyšné suroviny sa spolu s kváskom zamiesia na cesto. Necháme vykysnúť. Z cesta sa odtrhnú kusy cesta veľké ako dlaň. Vytvaruje sa tenká placka. Vkladá sa do vyššej hladiny rozpáleného oleja. Z jednej strany sa pečie prikryté pokrievkou, druhá strana sa pečie bez pokrievky. Ide to rýchlo.

Na vrch každému podľa chuti - kečup, syr, smotana, prelisovaný cesnak s olejom, alebo len tak.

Ak sa nespotrebuje celé cesto naraz, vložíme ho do vrecka a uchovávame v chladničke 2-3 dni.

 

Poznámky

Lángoše sú jemné a vôbec nie sú mastné

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)