Hlivová polievka s mrveničkou


Popis

Takto sa dá pripraviť polievka takmer z akýchkoľvek húb, najviac nám chutí s plávkami alebo hlivou.

Čas prípravy: 5 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 25 minút

Ingrediencie

Polievka
1zväzokhliva
4kusyzemiaky
1kuscibuľa
1polievková lyžicaolej
1čajová lyžičkamletá paprika
1čajová lyžičkasoľ
 štipkačierne korenie
  majoránka
  ligurček
Mrvenička
1kusvajce
1šálkapolohruba muka

Inštrukcie

Ako variť polievku z hlivy ustricovej

1. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme pokrájané zemiaky a očistenú na natrhanú hlivu, krátko opražíme.

Pridáme červenú papriku, čierne korenie, pol litra vody, soľ, ligurček, necháme 10 minút dusiť.

Pridáme liter vriacej vody, mrveničku, majoránku, necháme cca 10 min vrieť.

Ako urobiť mrveničku

Z 1 celého vajca a hrnčeku polohrubej múky vypracujeme hutné cesto. Cesto nastrúhame na strúhadle. Časť dáme do polievky, zvyšok necháme na tácke usušiť a odložíme si do zásoby.

Množstvo múky, sa hýbe od 1 po 1,5 hrnčeka, záleží od veľkosti vajca. Preto začnite s menším množstvom a v prípade potreby múku pridávajte.

Ak by sa vám stalo, že pridáte naraz viac múky a cesto sa nechce spojiť,  tak ako sa to stalo mne, netreba zúfať. Mrveničku urobíte aj bez strúhadla, tak ako sa robí sladká posýpka na koláč. Chvíľu sa s tým budete zabávať, ale nie je to nič, čo by ste nezvládli. Možno nebude každý kúsok rovnaký, ale to pri mrveničke nie je žiadny zásadný problém.

Ako zamraziť hlivu ustricovú

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené