Zeleninové fašírky


Popis

Fašírky vždy nemusia byť len mäsové, dajú sa urobiť z rôznej zeleniny, ja som vsadila na viac druhou,bez múky a ovsenými vločkami. Zelenina sa môže použiť čerstvá aj mrazená (použila som mix aj aj tak aby jej bolo priližne 40 dkg ...)

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 50 minút

Ingrediencie

200gramovmrkva s hráškom (mrazené)
1kuspetržlen malý
1⁄4kuszeler
1kuscibuľa
1⁄4kuspór (zelenú časť)
4polievkové lyžiceovsené vločky
2kusyvajce
  soľ
  mleté čierne korenie
  majoránka

Inštrukcie

Ovsené vločky zalejem vodou tak akurát po vrch a nechám napučať. Zeleninu očistím, nakrájam na väčšie kusy a dám variť v troche osolenej vode - použia som zvyšok mrazeného hrášku s mrkvou a čerstvý zeler,petržlen - nechám uvariť do mäkka. Cibuľu a zelenú časť z póru nakrájam na drobno.

Uvarenú zeleninu popučím, vločky scedím aby sme to nemali moc mokré, pridám vajíčka, nasekanú cibuľu a pór.

Podľa chuti osolím, okorením a trochu majoránky, všetko spolu zamiešame. Ak je hmota moc riedka prisypem vločky a chvíľku to nechám postáť. Na troche oleja vysmážam pomaly fašírky z obidvoch strán. Môžu sa dať aj na plech, na každý dám kúsok masla a pečiem v rúre približne 20 min.

Podávala som s pučenými zemiakmi s maslom, uhorkový šalát alebo s chrenovou omáčkou (zemiaky netreba veď v zelenine sú vločky Chichocem sa).

Chrenová omáčka

Na troche masla som osmažila 1 PL hadkej múky, zaliala som to vodou z uvarenej zeleniny, nechať chvíľku povariť. Pridala som smotanu na varenie, soľ,štipku cukru a na záver čerstvo nastrúhaný chren - množstvo podľa chuti a trochu citrónovej šťavy.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (5 hlasy)