Jahodovo želatínový koláč


Popis

Pre milovníkov želatíny rýchly, svieži koláčik bez krému ... korpus z klasického treného cesta potom už len ovocie naukladať a zaliať želatínou.

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 50 minút

Ingrediencie

100gramovmaslo
100gramovcukor
1kusvanilkový cukor
2kusyvajce
250gramovpolohruba muka
1⁄2kusprášok do pečiva, štipka soli,citrónová kôra
125millilitrovmlieko
500gramovjahody
1kuscukrárenske želé extra silné

Inštrukcie

Vyšľaháme si maslo s cukrom,vanilkovým cukrom do peny a postupne zašľahať žĺtka. Bielka vyšľahať so štipkou soli na tuhý sneh. Do maslovej hmoty pridávať postupne múku s práškom do pečiva a mliekom (izbovej teploty nie studené), dobre vymiešame. Na záver zľahka viešame sneh. Dáme do formy, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. priližne 20 min. 

Želatínu si uvaríme podľa návodu a nechme trochu vychladnúť. Na vychladnutý korpus naukladáme umyté a osušené ovocie a opatrne lyžicou polejeme želatínou, vždy chvíľku počkáme kým nám nepresiakne cez jahody. Necháme vychladnúť - stuhnúť a môžeme krájať.

Poznámky

Na korpus môžeme použiť aj iné čerstvé ovocie napr. čučoriedky, maliny, ostružiny, mango ale výborný je aj z manderínkovým kompótom. Vtedy použijem číru želatínu a varím ju v šťave z kompótu.

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené