Hlivový perkelt s haluškami


Popis

Hliva je vďačná pri varení či už na polievky, paprikáš, vysmážaná, ale aj perkelt je dobrý. A ak k nemu urobíme domáce halušky, tak to nemá chybu Úsmev

Čas prípravy: 15 minútČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 45 minút

Ingrediencie

400gramovhliva ustricova
1kuscibuľa
3polievkové lyžiceolej
200millilitrovsmotana na varenie
2polievkové lyžicekyslá smotana
1polievková lyžicahladká múka
1⁄2čajová lyžičkaúdená červená paprika
1⁄2čajová lyžičkamletá rasca
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkamletá červená paprika

Inštrukcie

Hlivu si očitím a natrhám na väčšie kusy cibuľu nakrájam na drobno a restujem na oleji. Pridám rascu aby sa chvíľu rozvoňala, prihodím hlivu, posypem soľou a restujem kým hliva nepustí šťavu.

Chvíľku restujem, zasypem obidve papriky, premiešam a hneď zalejem teplou vodou len tak aby hliva bola zaliata. Nechám dusiť do mäkka za občasného miešania a priliatia vody.

V smotane na varenie si vymiešam hladkú múku. Kyslú smotanu si zamiešam s trochou šťavy z hlivy.

Keď je hliva mäkká pridám smotanu s múkou a chvíľku povarím. Na záver vmiešam kyslú smotanu, už nevarím. Podávam s domácimi haluškami môžu byť cestoviny ale hodí sa aj ryža.

Halušky ja robím z polohrubej múky na približne 350 g dám 1 vajíčko, 2 PL oleja alebo rozpusteného masla a s vlažnou vodou vymiešam hladké cesto. Cez "haluškáreň" nahádžem do vriacej osolenej vody a varím asi 8 min. Hotové scedím a prelejem trochou oleja.

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)