Špargľa s citrónovou omáčkou


Popis

Teším sa na toto špargľové obdobie keď už je čerstvá k dostaniu, bielu, zelenú občas sa zadarí fialová môže byť kedykoľvek a na akýkoľvek spôsob. Či už sú to polievky, šaláty, grilovaná alebo len tak s omáčkami ...

Čas prípravy: 20 minútČas varenia / pečenia: 10 minútCelkový čas: 30 minút

Ingrediencie

1balíkšpargľa
1kuscitrón, soľ
100gramovmaslo

Inštrukcie

Špargľu očistíme - spodok stopky odlomím a škrabku od hlavičky nadol očistím ( ak použijete zelenú špargľu tak netreba ju lúpať). Špargľu dám do vriacej vody, ktorú trocho osolím,pridám štipku cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy. Varím 5-8 min, podľa hrúbky špargle ( zelenej stačí en prevrieť 2-3 min.). 

Maslo si rozpustíme a zoerieme penu aby nám ostalo čisté, necháme trochu vychladnúť, osolíme a za stáleho šľahania prilejeme citrónovú šťavu. Na záver vmiešame aj nastrúhanú kôru.

Na tanieri špargľu prelejeme omáčkou, môžeme pridať zeleninu ale aj varené zemiaky.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)