Žemle


Popis

Neodolala som a majonézové žemle som vyskúšala tiež, práve dopečené ... vonia celý byt

Čas prípravy: 2 hodČas varenia / pečenia: 30 minútCelkový čas: 2 1⁄2 hours

Ingrediencie

600gramovhladká múka
120gramovmajonéza
300millilitrovmlieko
25gramovdroždie
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkacukor

Inštrukcie

V troche vlažného mlieka s cukrom nechám rozpustiť droždie, pridám k ostatným surovinám a vypracujem vláčne cesto. Prikryté ho nechám vykysnúť 45 - 60 min.

Vykysnuté cesto preložím na pomúčenej podložke. Cesto narežem na 9 častí (ja som si ich vážila na približne 85-88 g), vytvarujem žemle a ukladám na plech s papierom. Prikryjem utierkou a nechám 30 min podkysnúť.

Každú žemľu stredom narežem a potriem rozšľahaným vajíčkom. Pečiem vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 30 min.

... už len urobiť nejakú pomazánku a večera je hotová Chichocem sa

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)