Cuketová roláda s ricottou


Popis

Roláda nemusí byť vždy len sladká. Slaná cuketová roláda je vhodná ako občerstvenie, ale aj na večeru, napríklad ku zeleninovému šalátu.

Čas prípravy: 30 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 50 minút

Ingrediencie

Roláda
4kusyvajce
3kusycuketa menšia
4polievkové lyžicepolohruba muka
soľ , mleté čierne korenie,kurkuma
plnka
300gramovricotta
  soľ

Inštrukcie

1 cuketu nastrúhať na hrubých slzičkách, trochu osoliť a nechať vypotiť.

Vajíčka rozdeliť, z bielkov vyšľahať tuhý sneh, žĺtka vymiešať so soľou, kurkumou a korením.

Pridáme do nich vyžmýkanú cuketu a múku. Spolu vymiešame.

Vylejeme na plech s papierom na pečenie a naukladáme na cesto na kolieska nastrúhanú cuketu (približne 2 menšie).

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 st. približne 15 - 20 min.

Po vychladnutí cesto obrátime, stiahneme papier a natrieme ricottou, ktorú len osolíme podľa chuti, kto má rád môže pridať nasekaný kôpor (nemala som Mrkám).

Stočíme do rolády a dáme na chvíľku stuhnúť.  

Postup: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)