Tekvicová polievka so syrom


Popis

Jednoduchá polievka vďaka ktorej môžete zlikvidovať všetky syrové zvyšky z chladničky. Výborná je nielen z tekvice hokkaido ale aj z orieškovomaslovej tekvice.

Čas prípravy: 5 minútČas varenia / pečenia: 20 minútCelkový čas: 25 minút

Ingrediencie

1kustekvica hokkaido
2polievkové lyžiceolej
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1⁄2šálkazvyšky syrov
1kussuché pečivo
1⁄2čajová lyžičkaobľúbené korenie

Inštrukcie

Menšiu tekvicu, prípadne polovičku umyjeme, odstránime stred a nakrájame na menšie kúsky. Kôru neokrajujeme, varíme celé.

Ak chceme pracovať bez zvyškov, najskôr uvaríme vydlabaný stred tekvice vo vode a použijeme do polievky miesto vody, prípadne zeleninového vývaru.

Do hrnca nalejeme olej, pridáme kocky tekvice a chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom alebo vodou, osolíme, pridáme ostatky tvrdých syrov a varíme skoro do mäkka asi 15 minút. Potom vložíme staršie pečivo, tavené syry a varíme ešte 5 minút. Pečivo nasiakne vývarom. Ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Ochutnáme, ak treba dosolíme a požijeme obľúbené korenie. Ja dávam zmes sušených  a drvených chilli papričiek, cesnaku a petržlenu.

Na vrch polievky môžeme nastrúhať trochu tvrdého syra.

Množstvo syra je len orientačné. Výborný spôsob ako zlikvidovať zasušené zvyšky tvrdých syrov a zvyšky suchého pečiva.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)