Holandské šišky


Popis

Je to super receptík, moje návštevy si ho dokonca samé vyžadujú. Šišky majú síce nepravidelný tvar, ale chuťovo nemajú chybu. Doporučujem vyskúšať a pred jedením sa dobre zásobiť niečím na trávenie, lebo hrozí doslova prežratie :-D
Zdroj: ani už neviem
Čas prípravy: 45 minút

Ingrediencie

  30 dkg hladkej múky
  2 väčšie jablká
  1 kocka droždia
  soľ
  mlieko
  cukor
  olej
  2-3 žĺtky podľa veľkosti vajíčka
  200 gramový sáčok sušených hrozienok

Inštrukcie

Hrozienka namočíme vo vode a necháme trošku napučať K hladkej môke pridáme vajíčka, trošku soli a kvások, ktorý sme si urobili zo šálky (2-2.5 dcl) mlieka a z droždia. toto poriadne vymiešame, pridáme vyžmýkané hrozienka a ošúpané a na veľkom struháku postrúhané jablká. Dôkladne vymiešame a necháme bykysnúť v teple - musí to poriadne naboptnať. Na hlbšej panvici si nechámeporiadne rozohriať olej a polievkovou lyžicou naberáme trochu premiešané cesto a kladieme do rozpáleného oleja.Smažíme z oboch strán do zlatova, po vytiahnutí necháme vsiaknuť prebytočný olej na papierových kuchynských utierkach a odložíme na pripravený veľký tanier alebo micu. Po krátkom vychladnutí poriadne pocukrujeme prásškovým cukrom. No a nakoniec si na šišky nastriekame šľahačku - môže byť aj vyšľahaná, ja ale mám radšej sprejovú.
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené