Po dňoch plných dobrých, sýtych jedál a dojedania trochu odľahčený obed ...
2 | kusov | fileta zo pstruha |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
trocha | soľ | |
trocha | biele korenie | |
200 | gramov | šampiňóny |
1 | kus | šalotka |
1 | deciliter | smotana na šľahanie |
1 | plátok | maslo |
Filet z tyby si osušíme, osolíme, posypeme mletým bielym korením a potrieme olejom ( môžeme na mesto oleja aj maslo a najlepšie je použiť prepustené maslo). Necháme odležať - medzitým si nakrájame na jemno šalotku a dáme restovať na maslo. Pridáme na plátky nakrájané šampiňony, trochu osolíme a dusíme kým nepustia šťavu a neodparí sa, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, mletým bielym korením a štipkou nastrúhaného muškátového oriešku. Panvicu na ktorej budeme robiť rybu dobre zohrejeme, rybu dáme najprv kožou dole a opekáme 3-4 min. ( ryba by sa mala sama začať posúvať na panvici ak je dobre horúca). Otočíme , stiahneme teplotu a opekáme z druhej strany 2-3 min. Rybu vyberieme na vyhriaty tanier, potrieme zmesou na drobno nakrájanej papriky,petržlenu a pár kvapiek limetky.
Na tanier dáme omáčku, preložíme rybou ako príloha rukola s červenou cibuľou, chery paradajkou. Kto chce môže si pridať opečenú bagetku.
Samé dobroty