reklama

Filet zo pstruha so šampiňonovou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 05. 04. 2018 - 14:07 - Recepty M.á.r.i.a
Filet zo pstruha so šampiňonovou omáčkou , Rýchlovky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Po dňoch plných dobrých, sýtych jedál a dojedania trochu odľahčený obed ...

Ingrediencie
2 kusov fileta zo pstruha
1 polievková lyžica olivový olej
  trocha soľ
  trocha biele korenie
200 gramov šampiňóny
1 kus šalotka
1 deciliter smotana na šľahanie
1 plátok maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Filet z tyby si osušíme, osolíme, posypeme mletým bielym korením a potrieme olejom ( môžeme na mesto oleja aj maslo a najlepšie je použiť prepustené maslo). Necháme odležať - medzitým si nakrájame na jemno šalotku a dáme restovať na maslo. Pridáme na plátky nakrájané šampiňony, trochu osolíme a dusíme kým nepustia šťavu a neodparí sa, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, mletým bielym korením a štipkou nastrúhaného muškátového oriešku. Panvicu na ktorej budeme robiť rybu dobre zohrejeme, rybu dáme najprv kožou dole a opekáme 3-4 min. ( ryba by sa mala sama začať posúvať na panvici ak je dobre horúca). Otočíme , stiahneme teplotu a opekáme z druhej strany 2-3  min. Rybu vyberieme na vyhriaty tanier, potrieme zmesou na drobno nakrájanej papriky,petržlenu a pár kvapiek limetky.

Na tanier dáme omáčku, preložíme rybou ako príloha rukola s červenou cibuľou, chery paradajkou. Kto chce môže si pridať opečenú bagetku.

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama