Ricottová panna cotta

Popis

Panna cotta je skvelý dezert, preto som sa potešila keď Dr.Oetker prišiel s panna cottou v prášku, ktorú si pripravím rýchlo ako puding. Tak ale aby to nebolo zas také jednoduché, ja si do nej pridávam ricottu, ktorá dodá bielkoviny a namiesto šľahačkovej smotany dám 10% smotanu na varenie. Hneď je to pre mňa vďaka väčšiemu obsahu bielkovín a nižšiemu obsahu tuku dezert bez výčitiek.

Ricottová panna cotta - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojwww.fitnessdesserts.blogspot.sk
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
10 minút

Ingrediencie

1balíkpanna cotty v prášku od dr.oetkera
250gramovricotty
250millilitrovmlieka
250millilitrovsmotany na varenie
mrazené jahody
1čajová lyžičkahnedého cukru

Inštrukcie

Panna cottu si pripravíme podľa návodu s mliekom a smotanou. Keď je hotová necháme ju chvíľu vychladnúť a potom do nej primiešame ricottu. Musí byť ešte trošku teplá lebo ak už bude príliš vychladnutá, ostanú nám hrudky, ktoré sa nebudú dať rozmiešať. Takže dobre to spolu zmiešame aby vznikol hladký krém bez hrudiek. Ricottovú panna cottu rozdelíme do dezertných misiek. Rozmrazené jahody roztlačíme vidličkou na kašu a zmiešame s jednou ČL trstinového cukru a pridáme navrch panna cotty. Odložíme do chladničky vychladiť na 2 hodinky. Podobnú panna cottu som už robila s tvarohom, ale s ricottou je jemnejšia a podľa mňa lepšia.

Vaše hodnotenie: Žiadne
3
Priemer: 3 (2 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok