Zemiakové šúľance

Popis

Chutné jedlo z tradičnej kuchyne
Zemiakové šúľance - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

60gramovmasla
 čajová lyžičkasoľ
 trochastrúhanka
 trochapraskovy cukor
700gramovzemiaky
200gramovhruba muka
1kusvajce

Inštrukcie

Zemiaky uvaríme v šupke a po vychladnutí postrúhame najemno. Zmiešame s hrubou múkou, vajíčkom, maslom a soľou a cesto dobre vypracujeme. Vytvarujeme šúľance (3-5 cm), ktoré hodíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte cca 3 minúty. Po uvarení ich opatrne povyberáme sitkom do misky, polejeme roztopeným maslom, posypeme strúhankou, ktorú sme si vopred popražili na troške masla a posypeme práškovým cukrom. Pre lepší chuťový zážitok môžme podávať aj s ovocnou omáčkou (malinovou, jahodovou, černicovou).

Postup: 

Zemiakové šúľance - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok