Slané pagáčiky s kyslou smotanou

Popis

Dosť bolo sladkého:) 

Slané pagáčiky s kyslou smotanou - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
17 minút
Celkový čas
22 minút

Ingrediencie

500gramovhladká múka
250gramovtuk
250millilitrovkyslá smotana
1čajová lyžičkasoľ
1balíkprášok do pečiva
1kusžĺtok

Inštrukcie

Všetky ingrediencie zmiešame na vláčne cesto, s ktorým sa dobre pracuje. Na 2 hodiny odložíme do chladničky. 

Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na hrúbku cca  0,5 cm (môže byť aj 0,6:)).

Vykrojíme rôzne tvary, alebo aj nie rôzne, ja som sa na pestrosť tvarov vykašľala, lebo som v ten deň upiekla medovníky a linecké a už som mala vykrajovania akurát tak plné zuby:)))

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme vajíčkom, posypeme čím chceme (mak, ľanové alebo sezamové semiačka, strúhaný syr...) a dáme piecť. 

Mne sa osvedčilo piecť 17 min v rúre vyhriatej na 170 stupňov. 

Počet porcií je veľmi orientačný, lebo čím menšie pagáčiky vykrojíte, tým viac ich bude, lebo fyzika nepustí.

Postup: 

Slané pagáčiky s kyslou smotanou - recept postup 1
Slané pagáčiky s kyslou smotanou - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.