Výborné zemiakové pagáče

Popis

Piekla som ich na Silvestra, skrátka sú výborné, ľahké ako pierko:))Slnko

Výborné zemiakové pagáče - recept

Zhrnutie

Porcie
90
Zdrojmoje recepty
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

500gramovhladká múka špeciál (cesto)
450gramovzemiaky uvarené v šupke
20gramovčerstvé droždie+kryštálový cukor 1 malá lyžička na kvások
125gramovhera (maslo)
100millilitrovrastlinný olej
2čajové lyžičkysoľ
300millilitrovvlažné mlieko
1kusvajce
1kusvajce (na potretie pagáčov)
rasca, sezam, strúhaný tvrdý syr (na posypanie pagáčov)

Inštrukcie

Zemiaky v šupke som umyla a dala variť deň dopredu. Na druhý deň som ich ošúpala.

Cesto: pripravíme si kvások z časti vlažného mlieka, kávovej lyžičky cukru a trochu múky, necháme vykysnúť na teplom mieste 10-15 minút. Múku preosejeme, pridáme vykysnutý kvások, olej, soľ, vajce, rozšľahané v troche mlieka, zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste vykysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, postrúhame polovicu stuhnutej hery /masla/ a polovicu zemiakov, mierne posolíme, rukou trochu popritláčame a preložíme ako lístkové cesto. Necháme prikryté kysnúť 20 minút. Znovu rozvaľkáme, nastrúhame zvyšnú heru a zvyšné zemiaky, znovu mierne posolíme, jemne pritlačíme, znovu preložíme a necháme kysnúť 20 minút na teplom mieste. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta a okrúhlou formičkou, priemer 5 cm, vykrajujeme pagáčiky. 

Pagáčiky ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme podľa chuti, rascou, sezamom, strúhaným tvrdým syrom. Necháme na plechu podkysnúť a upečieme. Teplota 200°C cca 20 minút alebo podľa potreby.

Dobrú chuť!

Postup: 

Výborné zemiakové pagáče - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.666665
Priemer: 4.7 (9 hlasy)

Komentáre

Ďakujem sú naozaj výborné:))Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.