reklama

Čokoládová Pavlova torta s jahodami

Pridal/a SirKikina dňa 18. 06. 2014 - 23:46 - Recepty SirKikina
Čokoládová Pavlova torta s jahodami, Torty, recept, SirKikina

reklama

Slávnostná, svieža ovocná torta (bez použitia múky)

Ingrediencie
6 kusov bielok
280 gramov práškový cukor
3 polievkové lyžice kakao
1 čajová lyžička citrónová šťava
1 čajová lyžička zemiakový škrob
100 gramov čokoláda
300 millilitrov šľahačková smotana
400 gramov jahody čerstvé
1 balík vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielkov vyšľaháme sneh, a po lyžiciach pridávame práškový cukor, pokým nedostaneme hustú, lesklú hmotu. Pridáme kakao, citrónovú šťavu, škrob, a najemno nastrúhanú polovicu čokolády. Zľahka RUČNE premiešame.

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie, a pomocou malého taniera nakreslíme ceruzkou kruh. Cesto vylejeme na plech a vytvarujeme bochník. Urobíme ho vyšší a menší, pretože cesto počas pečenia padne a rozšíri sa. Vložíme do rúry a hneď znížime teplotu na 150 stupňov. Pečieme hodinu a štvrť, rúru neotvárame.

Po uplynutí danej doby rúru vypneme, a necháme korpus 30 minút dosušiť so zavretými dvierkami. Nakoniec korpus vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

Vyšľaháme si šľahačku s vanilínovým cukrom, nakrájame jahody na štvrtinky. Vychladnutý korpus odlepíme opatrne od papiera (pozor NESTLÁČAŤ, aby nepraskol, čo sa stalo mne :-D ). Potrieme šľahačkou a naaranžujeme jahody. Z druhej polovice čokolády urobíme hoblinky a posypeme.

Pred podávaním schladíme v chladničke. Dobrú chuť! :-)

Doplňujúce poznámky

Dá sa použiť ľubovoľné sezónne ovocie.

Doplňujúce obrázky
Čokoládová Pavlova torta s jahodami, Torty, recept, SirKikina, 1
Výnos
8 kúskov
Celkový čas
4 hod, 15 minút
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod, 15 minút

reklama


reklama

Kamila, Št, 19. 06. 2014 - 10:40

Toto určite vyskúšam. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama