Čokoládová Pavlova torta s jahodami

Popis

Slávnostná, svieža ovocná torta (bez použitia múky)
Čokoládová Pavlova torta s jahodami - recept

Zhrnutie

Porcie
kúskov
Zdrojinternet
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
3 hod

Ingrediencie

6kusybielka
280gramovpráškového cukru
3polievkové lyžicekakaa (kopcovité)
1čajová lyžičkacitrónovej šťavy
1čajová lyžičkazemiakového alebo kukuričného škrobu
100gramovčokolády na varenie
300millilitrovšľačkovej smotany
400gramovčerstvých jahôd
1balíkvanilínového cukru

Inštrukcie

Oddelíme žĺtka od bielok. Z bielkov vyšľaháme sneh, a po lyžiciach pridávame práškový cukor, pokým nedostaneme hustú, lesklú hmotu. Pridáme kakao, citrónovú šťavu, škrob, a najemno nastrúhanú polovicu čokolády. Zľahka RUČNE premiešame. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie, a pomocou malého taniera nakreslíme ceruzkou kruh. Cesto vylejeme na plech a vytvarujeme bochník. Urobíme ho vyšší a menší, pretože cesto počas pečenia padne a rozšíri sa. Vložíme do rúry a hneď znížime teplotu na 150 stupňov. Pečieme hodinu a štvrť, rúru neotvárame. Po uplynutí danej doby rúru vypneme, a necháme korpus 30 minút dosušiť so zavretými dvierkami. Nakoniec korpus vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku s vanilínovým cukrom, nakrájame jahody na štvrtinky. Vychladnutý korpus odlepíme opatrne od papiera (pozor NESTLÁČAŤ, aby nepraskol, čo sa stalo mne :-D ). Potrieme šľahačkou a naaranžujeme jahody. Z druhej polovice čokolády urobíme hoblinky a posypeme. Pred podávaním schladíme v chladničke. Dobrú chuť! :-)

Poznámky

Dá sa použiť ľubovoľné sezónne ovocie.

Postup: 

Čokoládová Pavlova torta s jahodami - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Toto určite vyskúšam. Tlieskam

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.