reklama

Čokoládovo-čerešňová tortička s tvarohom

Pridal/a Kamila dňa 04. 07. 2017 - 14:05 - Recepty Kamila
Čokoládovo-čerešňová tortička s tvarohom, Torty, recept, Kamila

reklama

Recept s fotopostupom na výbornú a jednoduchú tortičku pre všetkých milovníkov čokolády a čerešní.

Ingrediencie
  Korpus:
100 gramov maslo
100 gramov horká čokoláda
2 polievkové lyžice kakao
3 kusov vajce
60 gramov cukor
60 gramov polohrubá múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
300 gramov čerešne
Náplň:
250 millilitrov šľahačková smotana
250 gramov jemný tvaroh
1 kus vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus:

Maslo s čokoládou roztopíme a necháme vychladnúť. Vajíčka vyšľaháme s cukrom. Už len ručne primiešame čokoládovú hmotu a na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Čerešne umyjeme, odkôstkujeme, najlepšie vopred, zmiešame s 1 ČL kukuričného škrobu a pridáme k cestu, ktoré rozotrieme do formy.

Pečieme v tortovej forme (moja mala 24 cm) vystlanej papierom na pečenie, ja som nemala ale zišlo by sa.

Boky vymastíme a vysypeme kakaom. Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou, prípadne otestujeme korpus so špáradlom. Korpus necháme vychladnúť.

Tvarohovo smotanová náplň:

Šľahačku s vanilkou vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie. A už len ručne primiešame jemný tvaroh, ak máte radi sladšie pridajte práškový cukor 1PL.

Z vychladeného korpusu dáme dole papier na pečenie, preložím na servírovací tanier, obopneme bočným rafikom a rozotrieme smotanovú náplň. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama