reklama

Gaštanová torta

Pridal/a Un Chien Andalou dňa 06. 06. 2013 - 11:18 - Recepty Un Chien Andalou
Gaštanová torta, Torty, recept, Un Chien Andalou

reklama

Ak pripravujete sladkosť pre deti, správajte sa pri výbere surovín zodpovedne. Chcete predsa dobre svojim najbližším a obetujete pre nich trocha zo svojho času na prípravu a trocha peňazí na nákup skutočných surovín.

Ingrediencie
600 gramov gaštany
230 gramov trstinový cukor
5 kusov vajce
2 štipky soľ
300 gramov mascarpone
250 millilitrov smotana na šľahanie
4 polievkové lyžice práškový cukor
4 polievkové lyžice vaječný likér
100 gramov kešu orechy
  šípkový lekvár
  hrozno modré
  mandarínky
  broskyňa
  jahody
  černice
  kiwi
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus

  1. Gaštany zbavíme vrchnej šupy a dáme variť so štipkou soli. Varíme do mäkka, asi 40 min. Drobná rada: ak máte staršie gaštany - mimo sezónu, dajte ich takto pripravené do vody aspoň na 12 hodín.
  2.  Uvarené gaštany zbavíme aj vnútornej šupy.
  3. Takto pripravené pretlačíme lisom na zemiaky, ak máme ( prípadne lisom na cesnak).
  4.  Źĺtky oddelíme od bielok a s cukrom vyšľaháme. Na poriadne lepidlo.
  5. Cukor so žĺtkami pridáme ku gaštanom a zľahka ale dôkladne ručne premiešame.
  6. Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu a pridáme ku gaštanom. Veľmi jemne premiešame.
  7. Hotovú zmes vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme.
  8. Dáme piecť do vyhriatej rúry 180 C na 40-50 minút. Ku koncu pečenia skúšať so špajdlou, tak ako bábovku.

Torta

  1. Korpus necháme vychladnúť a rozdelíme na 3 pláty.
  2. Mascarpone vymiešame s cukrom, pridáme alkohol a na záver vyšľahanú smotanu.
  3.  Jednotlivé pláty natrieme šípkovým lekvárom a vymiešaným krémom.
  4.  Z jedného plátu vykrojíme 3 tvary ktoré použijeme na vrch torty. Taktiež natrieme šípkovým lekvárom a vlastným krémom. Natrieme aj boky a obsypeme nasekanými nesolenými kešu orieškami. Dáme stuhnúť do chladu.
  5. Ovocie ukladáme maximálne hodinu pred podávaním, aby nám nezoxidovalo.
Doplňujúce poznámky

Cesto z gaštanov má špecifickú chuť, preto nemusí každému chutiť.

Výnos
12 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Kamila, Št, 06. 06. 2013 - 12:47

Nádherná a určite aj chutná. (clap)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama