Linecká torta s ovocím

Popis

Sladká maškrta vhodná v teplom počasí, ovocím netreba šetriť.

Linecká torta s ovocím - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

200gramovšpaldová polohrubá múka
150gramovmaslo
70gramovtrstinový cukor
2kusyžĺtka, štipka soli
plnka
250gramovsyr philadelphia
2polievkové lyžicemed
1balíktortové želé
250millilitrovvody
2polievkové lyžicetrstinový cukor
1polievková lyžicacitrónová šťava
500gramovdrobné ovocie (johody,čučoriedky, kiwi)

Inštrukcie

Suroviny na cesto spracujeme. Formu na tarte si vystelieme papierom, cesto rozvaľkáme na kruhový plát, ktorým vystelieme formu až po okraje. Spodok popicháme vidličkou aby sa  nám nevydulo. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 20 - 25 min. tak aby bol korpus pekne do hneda. Vyberieme z formy a necháme vychladúť. 

Na plnku si vymiešame syr philadelphia s medom, môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy. Z korpusu stiahneme papier, preložíme na podnost. Natrieme na dno plnku ( kto chce, dno môže predtým potrieť trochou ľubovoľného džemu). Na plnku naukladáme vrstvu ovocia - tiež výber podľa sezóny alebo chute. Pripravíme si tortové želé podľa návodu - používam želé číre alebo žlté  na 250 ml vody alebo šťavy. Keď želé trochu vychladne polejeme s ním celé ovocie. Tortu necháme dobre zachladiť.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.