Sladká doborota sa dá urobiť aj v zdravšej verzii a pochutnať si...

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 40 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
120 | gramov | trstinový cukor |
180 | gramov | mrkva |
80 | gramov | orechy |
80 | gramov | mak |
50 | gramov | špaldová múka celozrnná polohrubá |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
250 | gramov | crème fraîche |
2 | plátky | želatína |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | kus | vanilkový cukor |
Pyré: | ||
kus | mango | |
1 | kus | pomaranč |
2 | polievkové lyžice | Zlatý klas |
trocha | cukor |
Inštrukcie
Korpus:
vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme múku, mletý mak, mleté orechy a ostatné sypké suroviny a na záver vmiešame najemno postrúhanú mrkvu. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 30 - 40 min. - záleží na rúre. Korkus necháme vychladnúť a dáme ho naspäť do formy.
Plnka : Plátky želatíny zalejeme studenou vodou (3-4 PL) a necháme napučať,potom pomaly zohrievame kým sa želatína nerozpustí, tvaroh vymiešame s fraîche crème a medom. Do želatíny zapracujeme 1 PL krému a dobre rozmiešame a potom spojíme s ostatnou plnkou. Plnku dáme na korpus a necháme trochu stuhnúť. Medzitým si pripravíme pyré.
Pyré : mango očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pomaranč odšťavíme...spolu s mangom rozmixujeme na pyré, dosladíme podľa chuti. Dáme variť a zahustíme škrobom rozmiešaným v troške vody. Keď pyré trochu vychladne nalejeho ho na tvarohovú plnku a tortu necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa ľubovôle...ja som dala čerstvé figy potreté trochou medu.
Postup:
