Mrkvová torta s tvarohom a mangovým pyré

Popis

Sladká doborota sa dá urobiť aj v zdravšej verzii a pochutnať si...

Mrkvová torta s tvarohom a mangovým pyré - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
120gramovtrstinový cukor
180gramovmrkva postrúhaná na jemno
80gramovorechov mletých
80gramovmak mletý
50gramovšpaldová polohrubá múka
1⁄2kusprášok do pečiva
plnka
250gramovjemný tvaroh
250gramovcrème fraîche
2plátkyželatíny
2polievkové lyžicemed
1kusvanil. cukor
Pyré
 kusmango
1kuspomaranč
2polievkové lyžicekukuričný škrob alebo zlatý klas
cukor podľa chuti

Inštrukcie

Korpus : vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny, pridáme ostatné sypké suroviny a na záver vmiešame mrkvu. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. približne 30 - 40 min. - záleží na rúre. Korkus necháme vychladnúť a dáme ho naspäť do formy.

Plnka : Plátky želatíny zalejeme studenou vodou (3-4 PL) a necháme napučať,potom pomaly zohrievame kým sa želatína nerozpustí, tvaroh vymiešame s fraîche crème a medom. Do želatíny zapracujeme 1 PL krému a dobre rozmiešame a potom spojíme s ostatnou plnkou. Plnku dáme na korpus a necháme trochu stuhnúť. Medzitým si pripravíme pyré.

Pyré : mango očistíme a nakrájame na menšie kúsky, pomaranč odšťavíme...spolu s mangom rozmixujeme na pyré, dosladíme podľa chuti. Dáme variť a zahustíme škrobom rozmiešaným v troške vody. Keď pyré trochu vychladne nalejeho ho na tvarohovú plnku a tortu necháme stuhnúť. Ozdobíme podľa ľubovôle...ja som dala čerstvé figy potreté trochou medu.

Postup: 

Mrkvová torta s tvarohom a mangovým pyré - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

To vyzerá krásne.Áno Inak, mám už týždeň v chladničke mango (nekúpili sme, ocitlo sa u nás). Nevedela som čo s ním, teraz už viem:) 

Občas ani ja neviem čo s ním lebo samé o moc nemusím...tak do ovocných šalátov. Ale nemusíš piecť ak sa Ti nechce, stačí pyré, tvarohová plnka a naskladať do pohárov...na spodok keksík,piškót...dobre schladiť a mňamka Veľký úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.