Smotanovo - malinová torta bez múky a s minimom cukru

Popis

Pokračujem v experimentovaní vrámci nízko sacharidovej stravy, pretože pre mňa to bez "sladkého" nejde. V tejto tortičke sú 3 PL kokosového cukru. Maliny som  použila mrazené, vraj drobné bobuľové ovocie obsahujú menej sacharidov. 

Smotanovo - malinová torta bez múky a s minimom cukru - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

Kakaový korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
4polievkové lyžicekakao (zarovnané)
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
Malinová náplň
500gramovmrazené maliny
4plátkyželatíny
50millilitrovvody
Smotanová náplň
250millilitrovšahačková smotana
250millilitrovkyslej smotany, ja som použila Creme fraiche
1polievková lyžicakokosový cukor
1čajová lyžičkavanilkový extrakt
4plátkyželatíny

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao. (moje kakao bolo vééľmi tmavé, lepší korpus je so svetlým kakaom, alebo karobom) Pečieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystalnej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Malinová náplň:

Maliny aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme trošku vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený korpus, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na hodinku do chladničky.

Smotanová náplň:

Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej prišľaháme kyslú smotanu, alebo creme fraiche. Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia ..., primiešame k nej 2 PL smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladenú malinovú náplň. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.

Postup: 

Smotanovo - malinová torta bez múky a s minimom cukru - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Ach a ja som povedala, že už nepečiem po sviatkoch. Ach.

Odskusany, uz tuhne.....pouzila som vsak viac platkov zelatiny pri malinach, ako bolo povodne pisane v recepte....uvidime co to da :-)

Ako sa podarila, chutila tortička? Ono to minimum cukru robí svoje, nie je to klasika. Úsmev

Podaril sa, chutil najviac....vecer ho uz nebolo...mam taky dotaz, nasla som len kypriaci prasok do peciva, ten obsahuje psenicnu muku....je to tak zanedbatelne (aj jeho mnozstvom) ze sa moze zaradovat do bezlepkovych?
Myslim, ze ano, ale asi je to individualne, da sa nahradit sodou bicarbona, alebo nedat vobec.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.