Popis
Tamarka miluje sladkosti a po niekolko mesacnom dohadovani o torte som vymyslela tuto

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet, vlastna tvorba |
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
10 | kusy | vajec |
100 | gramov | cukor kryštál |
2 | balíky | van. cukor |
180 | gramov | praskovy cukor |
500 | gramov | hlad. múky |
1 | balík | pdp |
10 | lyžíc horúcej vody | |
250 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | biela čokoláda |
250 | millilitrov | šľačkovej smotany |
100 | gramov | tmavá čokoláda |
250 | gramov | jahody |
3 | kusy | lizatka |
3 | balíky | roznych oblubenych cukrikov |
3 | kusy | cokoladky male |
3 | balíky | fondan dr. oetkar |
Inštrukcie
Den vopred si pripavime cokoladovy krem, do slahacky rozpustime tmavu cokoladu, nechame vychladnut a odlozime na celu noc do chladnicky. Upecieme korpus, ja som piekla oblubeny nadstavovany korpus podla Bohusa http://tortyodmamy.sme.sk/content/nastavovany-piskot, zaroven odporucam hned rano vybrat z chladnicky mascarpone aby malo izbovu teplotu ked budeme robit krem z bielej cokolady.
Korpus: upeceny korpus nechame odstat aspon den, potom ho prekojime dvakrat.
Krem z tmavej cokolady: vyberieme z chladnicky a preslahame ak sa zda malo tuhy pridame jeden stuzovac do slahacky.
Krem z bielej cokolady: rozpustime si nad parou bielu cokoladu a vychladnutu ju zmiesame s mascarpone
Jahody: ocistime, a nakrajame na platky, jemne pokvapkame citronom, posypeme trosicku tmavym cukrom a pridame listky maty, nechame odstat.
Torta: na prvy korpus bud pouzijeme sirup alebo ja davam vzdy nejaky dzem. Potom priamo na dzem dame vsrtvu kremu z bielej cokolady, na krem poukladame naplatkovane jahody. Korpus ktorym budeme jahody prikryvat tiez natrieme zospodu tensou vsrtvou kremu.
Opat pouzijme tenku vrstvu dzemu, teraz vsak uz dame krem z tmavej cokolady, na ktory poukladame opat jahody, opat prikryjeme kropusom ktory natrieme zospodu. Celu tortu natrieme kremom z bielej cokolady a nechame zachladit aspon hodinku - dve.
Vyvalkame si fondan, ja som pouzila az tri balicky na dostatocne velku placku a polozime na tortu, pekne uhladime vsetky plochy, spodok torty ozdobime lemom. Zbytok fondadu zafarbime a vytvorime ruzovy lem a male srdiecka. Do malej nadobky si urobime cukrove lepidlo, natrieme na tortu a prikladame ckuriky. Lizatka zapichneme do torty a cokoladove tyciky tiez prilepime. Ak sa zvysi cokolada roztopime a podla vlastnej fantazie tortu dozdobime.
Nezabudnime na sviecky :-)
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť